Pitanja roditelja

FAQ

Svaki početak je lagan

Što prije dijete počne, lakše usvaja strani jezik, sve dok je redovno izloženo istome. Istraživanja pokazuju da što prije dijete počne slušati strani jezik, bolje će savladati izgovor i gramatiku, jer djeca od najranije dobi usvajaju gramatiku nesvjesno.

Djeca već od 3. godine upijaju zvukove, riječi i intonaciju stranog jezika, baš kao što uče svoj materinji jezik.

Iako se nekada vjerovalo da mala djeca nemaju sposobnost učenja više od jednog jezika u isto vrijeme, sada istraživanja dokazuju upravo suprotno. Do 6. godine života, mozak djeteta ima nevjerojatnu sposobnost učenja jezika. Učenje više od jednog jezika od rane dobi povećava djetetove mentalne sposobnosti, ne samo vezano za usvajanje jezika, već i u općenitom kapacitetu za učenje kao i svladavanju novih vještina. U usporedbi s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate.

Djeca već od najranije dobi uče oponašajući druge, ponavljajući riječi, rečenice i to rade intuitivno, ponajprije jer im je zabavno, te su djeca po prirodi znatiželjna i žele svaki put isprobati nešto novo. Ovo je prirodan način učenja jezika. Naša metoda učenja jezika oponaša ovaj prirodni proces usvajanja jezika; ponavljano slušanje i pozitivne povratne informacije u sigurnom odgojnom okruženju.

Roditelji nam često pričaju kako se rezultati s nastave  kod kuće odmah vide kod njihove djece. Prema najnovijim znanstvenim istraživanjima poznato je da dvojezični izlaganje djeteta stranom jeziku u što ranijoj dobi najbolji je način za stvaranje veza među neuronima te povećanje djetetove sposobnosti za intelektualni razvoj. U usporedbi s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate, te će kasnije još brže usvojiti neki novi strani jezik. S obzirom na dugogodišnje iskustvo, već imamo polaznike koji su od 6. do 15. godine uspjeli proći kroz sve nivoe i doći do naprednog poznavanja stranog jezika. (C1 nivo) 

Pored sedmične interakcije na nastavi s učiteljima i drugom djecom, djeca kroz pozadinsko slušanje dodatno nesvjesno usvajaju jezik, njegovu melodiju, naglasak te počinju polako ponavljati slogove, riječi i na kraju cijele rečenice. Pozadinsko slušanje kod kuće, zajedno s grupnom nastavom bit je prirodnog učenja stranog jezika. 

Iz istraživanja nam je poznato da djeca do devete godine s lakoćom uče različite jezike na kojima im se obraća i/ili pjeva. Tako na prirodan način usvajaju gramatičke strukture potrebne za razumijevanje i sporazumijevanje.. Gramatika se uči ponavljanjem slušanja i izgovaranjem slogova, riječi i s vremenom cijelih rečenica. Naglasak nikada nije stavljen na gramatiku nego na slušanje i govor na stranom jeziku.
Kroz nastavu naglasak je na tome da djeca na zabavan način uče strani jezik koji mogu koristiti u razgovoru i svakodnevnici. 

Preporučeno je da se o tome posavjetujete s voditeljem Cambridge English Centra ili nastavnicom. Zajedno ćete se dogovoriti u koju bi mališan grupu mogao krenuti ovisno o poznavanju stranog jezika, stupnju predznanja stranog jezika, ostalih učenika u grupi i tjednom rasporedu sati.

Odlično! Prva stvar je da se prijavite na Cambridge English putem naše web stranice. Potom očekujte da Vas kroz par dana kontaktira netko od naših učitelja te će Vas upitati ima li dijete predznanje. Ukoliko kažete da ima onda ćete se dogovoriti s učiteljem za termin besplatne procjene znanja u našoj školio. Nakon procjene ćemo znati koji tačno program treba upisati.

Cambridge English nastava se nakon prijave ne mora odmah platiti. Plaćanje se obavlja tek nakon formiranja grupa, potpisivanja ugovora, i određivanja termina održavanja nastave.

Cambridge English nastava se može platiti jednokratno za 8 odnosno 9 mjeseci. Najčešći oblik plaćanja je u 8/9 mjesečnih rata, obično na početku mjeseca za tekući mjesec.

Ukoliko upisujete dvoje ili više djece za svako dijete imate pravo na popust u iznosu 10,00 KM. 

FAQ

Kome da se obratim u slučaju dodatnih pitanja?

Za sva dodatna pitanja i nejasnoće obratite nam se putem kontakt forme ,  ili telefona+387 61 996649 ( viber, whatsapp) ili nas kontaktirajte putem emaila  preko naše Facebook/Instagram stranice gdje ćemo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.